Tratat sinistru propus de ONU: Discriminarea homosexualilor drept „crimă împotriva umanității” și avortul „un drept legal”

437

Organizația Națiunilor Unite (ONU) ia în considerare adoptarea unui tratat care ar apăra stilul de viață homosexual și ar putea duce la adăugarea așa-numitei “homofobii” în rândul crimelor împotriva umanității, transmite publicația LifeSiteNews.

Un document intitulat „Proiect de articole privind prevenirea și pedepsirea crimelor împotriva umanității” este tratatul neoficial care a eliminat o definiție acceptată de mult timp a genului ca fiind masculin și feminin, lăsând deschisă posibilitatea ca apărarea adevărului despre gen și sex să fie calificată drept crimă împotriva umanității sub forma vizării persoanelor LGBT.

Proiectul de tratat propune modificări care sunt atât în concordanță, cât și în opoziție cu Statutul de la Roma din 1999, care a înființat Curtea Penală Internațională și care include persecuția pe bază de gen ca fiind o crimă împotriva umanității. Cu toate acestea, statutul prevede, de asemenea, că „termenul “gen” se referă la cele două sexe, masculin și feminin, în contextul societății. Termenul „gen” nu indică nicio semnificație diferită de cea de mai sus.

Contrar tratatului acceptat de mult timp, proiectul aflat în dezbatere în actuala sesiune a eliminat această definiție a genului și a pus accentul pe clasificarea largă a unei crime împotriva umanității ca mijloc de a include persoanele LGBT ca populații care trebuie protejate.

„În sensul prezentului proiect de articole, „crimă împotriva umanității” înseamnă oricare dintre următoarele acte atunci când sunt comise ca parte a unui atac generalizat sau sistematic îndreptat împotriva oricărei populații civile”, se arată în document. Crimele specificate se încadrează în diverse categorii, inclusiv violența sexuală, sclavia și discriminarea.

„Cuvântul „orice” indică faptul că „populația civilă” trebuie să aibă o definiție largă și, prin urmare, trebuie interpretată în sens larg”, continuă documentul. „Un atac poate fi comis împotriva oricărui civil, „indiferent de naționalitatea, etnia sau altă trăsătură distinctivă a acestuia” și poate fi comis atât împotriva resortisanților, cât și a străinilor.”

„Cei vizați pot include un grup definit prin afilierea sa politică (percepută)'”, adaugă proiectul.

Potrivit Centrului pentru familie și drepturile omului, sau C-Fam, Uniunea Europeană și Statele Unite „fac presiuni asupra Adunării Generale pentru a adopta noul tratat”, în timp ce alte țări, printre care Marocul, multe națiuni din Grupul african, Egipt, Federația Rusă și Pakistan au respins propunerea. Sfântul Scaun a criticat, de asemenea, tratatul, declarând că regretă decizia ILC (Comisia de Drept Internațional)” de a elimina din proiect adevărata definiție a genului.

Proiectul care a fost publicat inițial în 2019, se află în prezent în dezbatere în Adunarea Generală a ONU. O decizie cu privire la posibilitatea ca tratatul să avanseze sau nu este așteptată până la sfârșitul lunii noiembrie.

Biroul Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului (OHCHR), o ramură a ONU care oferă cercetare și consiliere cu privire la problemele legate de drepturile omului în cadrul țărilor, a publicat anterior o scrisoare în care își exprima îngrijorarea cu privire la definiția „depășită” a genului folosită în Statutul de la Roma și care solicita ca definiția să fie eliminată.

„Pentru ca un astfel de text [tratatul privind crimele împotriva umanității] să fie constructiv, acesta trebuie să reflecte definițiile actuale ale termenilor folosiți pentru a descrie protecția și abuzurile în materie de drepturi ale omului conform dreptului internațional, inclusiv pentru definiția genului. Prin urmare, îndemnăm Comisia de Drept Internațional fie să elimine definiția genului … din proiectul de convenție privind crimele împotriva umanității (deoarece nicio altă categorie persecutorie nu vine cu o definiție), fie să insiste asupra construcției sociale a genului, așa cum este recunoscută pe scară largă”.

LifeSiteNews a contactat OHCHR pentru verificări cu privire la data la care a fost scrisă scrisoarea. Biroul a răspuns după cum urmează:

Am reușit să confirmăm cu colegii care lucrează cu Raportorul Special privind execuțiile sumare că documentul la care ați făcut referire a fost prezentat Comisiei de Drept Internațional la 30 noiembrie 2018. Documentul a fost făcut public în aceeași zi.

Se pare că scrisoarea a fost inclusă ulterior ca parte a prezentărilor către Comisia de Drept Internațional în cadrul celei de-a 71-a sesiuni a acesteia, care a avut loc între 29 aprilie și 7 iunie și între 8 iulie și 9 august 2019 la Geneva.

Înainte de actuala presiune pentru a se preda agendei LGBT, ONU a fost, de asemenea, presată să declare avortul un “drept” pentru fiecare femeie în cadrul legilor privind drepturile omului. Acest efort a fost sprijinit în special de administrația Biden și de Uniunea Europeană după răsturnarea hotărârii Roe vs. Wade în iunie.

Cu toate acestea, unele națiuni pro-viață din cadrul ONU au respins în mod public declarația conform căreia avortul este un „drept al omului”, inclusiv Uganda și alte țări africane.