Un misionar american a fost ucis cu brutalitate în fața familiei sale

278

Cu mare durere împărtășim cu voi vestea tragică a morții lui Stephen Troell, un misionar creștin din Tennessee în vârstă de 45 de ani, care a fost ucis cu sălbăticie luni după masa, 7 noiembrie 2022, în Baghdad.

Stephen slujea printre irakieni ca profesor de engleză și lucrător umanitar internațional. Era tatăl a patru copii frumoși (Abby, Katie, Alexandra și Stephen), cu vârste cuprinse între nou-născut și 16 ani. Cele trei fiice mai mari lucrau alături de tatăl lor predând limba engleză în capitala țării.

Conform surselor poliției irakiene, Troell a fost ucis într-o aparentă încercare eșuată de răpire. Martorii oculari care se aflau la fața locului au raportat că mașina lui a fost încolțită de două mașini cu oameni armați în timp ce se îndrepta spre casa familiei din districtul Karrada. Una dintre mașini i-a blocat înaintarea, în timp ce bărbații din cealaltă mașină s-au apropiat de mașina familiei și l-au împușcat.

La momentul atacului soția și cel puțin unul din cei patru copii erau prezenți în mașină care din fericire, nu au fost răniți în incident.

Troell a fost transportat imediat la Spitalul Sheikh Zayed unde a murit datorită rănilor suportate.

Un coleg misionar a împărtășit următoarele cuvinte cu privire la Stephen: „Prietenul nostru Stephen poartă acum cununa martirilor. Îmi aduc aminte de ziua în care el și familia sa au fost la noi acasă, prima dată în 2010 și a spus: «Dumnezeu ne cheamă să ne mutăm în Baghdad.»”

Vă chemăm să susțineți în rugăciune familia Troell. Este o mare nedreptate că această familie a fost sfâșiată de oameni răi. Domnul, prin Duhul său cel Sfânt și prin rugăciunile oamenilor Săi, să mângâie soția și pe cei patru copii ai lui Stephen.

Sursa text și foto: DOHI (Door of Hope International) https://www.dohi.org/american-missionary-brutally-murdered-in-iraqi-capital-of-baghdad/