Uniunea Baptistă cere deschiderea bisericilor

624

Cultul Creștin Baptist din România cere măsuri care să permită adunările religioase

Nr. 211/04.05.2020
Excelenței Sale Ludovic Orban
Prim Ministru
Guvernul României
Stimate Domnule Prim Ministru,

Primiți vă rugăm salutul conducerii Cultului Creștin Baptist din România și al credincioșilor baptiști care se închină lui Dumnezeu în bisericile noastre răspândite în toate părțile țării. Apreciem eforturile deosebite depuse de Guvernul României în această perioadă de pandemie pentru a gestiona situația de sănătate publică generată de aceasta. În toată această perioadă am încurajat pastorii și membrii bisericilor noastre ca împreună cu rugăciunile pentru ajutorul și protecția lui Dumnezeu să urmeze sfatul specialiștilor, al autorităților, și să respecte măsurile legale adoptate.

Având în vedere că în ultima săptămână au apărut în spațiul public mai multe mesaje legate de o posibilă relaxare a situației după data de 15 mai 2020, dorim să solicităm ca printre aceste măsuri să fie incluse și măsuri care să permită adunările religioase atât în lăcașele de cult, cât și în spații deschise, după caz. Înțelegem că măsurile de protecție pentru sănătatea publică sunt importante, dar considerăm că, așa cum se întâmplă în alte țări, și în România se pot găsi soluții care să permită credincioșilor să participe direct la slujbele religioase, în condițiile de siguranță stabilite de specialiști.
Viața spirituală a unei comunități de credincioși este afectată profund în condiții de izolare. Conștienți de faptul că sănătatea publică presupune deopotrivă sănătatea fizică și spirituală, dorim să solicităm ca cetățenii români care aparțin cultelor religioase să aibă posibilitatea de a participa la slujbele religioase, de a se închina lui Dumnezeu și de a înălța rugăciuni pentru protecție divină, atât pentru țara noastră cât și pentru celelalte țări ale lumii.

Așa cum am menționat, considerăm că este important ca aceste întâlniri să se desfășoare în condiții care să nu pună în pericol sănătatea credincioșilor. De aceea ne exprimăm disponibilitatea de a participa la întâlniri cu specialiștii, în care să se discute concret condițiile în care ar putea avea loc întâlnirile religioase.

Și cu această ocazie dorim să vă asigurăm de considerația și aprecierea noastră pentru eforturile pe care le depuneți în vederea depășirii acestei perioade de criză pandemică. De aceea, conform învățăturilor Sfintei Scripturi ne rugăm ca Dumnezeu să vă ocrotească pe dumneavoastră, familiile dumneavoastre și Dumnezeu să binecuvânteze Romania.

Cu deosebită considerație,
Președinte, Viorel Iuga
Secretar General, Ioan Ardelean

Sursa: CrestinulAzi