A plecat în veșnicie Păstorul Cornel Hudulin

377

În urmă cu câteva minute, am aflat că profesorul Cornel Hudulin, cunoscut în țară drept „preotul minerului”, și-a încheiat viața pe Pământ din cauza slujirii în zona Târgu Jiu.

Ofer câteva informații despre viața lui oricui este interesat. Doamne mângâie familia celor decedați!

Pastorul Cornel Hudulin s-a născut la 11 iunie 1942 în orașul Bukovac de lângă Făget din județul Timiș. A fost botezat în secret de pastorul Constantin Cuzman în 1971, pe când era profesor.

A urmat cursuri la Academia Sportiva din Bucuresti si Timisoara, dar in 1974 a fost concediat pentru ca a urmat o biserica baptista. Din 1973, la îndemnul pastorului Ian Trive, a început să propovăduiască Evanghelia în Timișoara și satele din jur. Calitățile sale de misionar au determinat, ulterior, alte biserici să-l invite să predice.

La 9 decembrie 1990 a fost hirotonit paroh al Bisericii Baptiste Târgu Jiu de către Biserica Baptistă Sibiu. În comitetul de hirotonire au fost membri pastori Petru Dugulescu, Dănuş Vrâncilă, Ioan Ciocan, Haralambie Ploscariu, Mihai Gongola şi Cornel Ardelean.

În cei 30 de ani de serviciu ca pastor, a evanghelizat în 784 de biserici, a săvârșit 33 de botezuri, a ajutat la plantarea a 9 biserici și a participat la construirea a 6 lăcașuri de cult.

A slujit biserica din Târgu Jiu, dar a participat la lucrarea Domnului și la Târgu Cărbuñști, Rașova, Sâmbotin, Prigoria, Bălești, Ungureni, Sadu.

În 2007, a avut un accident de mașină și a fost internat pentru o lungă perioadă de timp. În ciuda sănătății sale fragile, a continuat să slujească la Oltenia și Banat. Era un om al rugăciunii, un misionar bun, un om cu viziune și un om al credinței.

A plecat în veșnicie în data de 10 octombrie, serviciul de înmormântare urmând să aibă loc joi 13 octombrie la Timișoara.