Tot mai mulți progresiști sunt premiați de Papa: Jeff Bezos a fost să-și ia premiul de la Academia Pontificală

319

O organizație susținută de Vatican l-a premiat pe fondatorul Amazon. pro-LGBT și pro-avort, Jeff Bazos, cu un premiu inaugural pentru „filantropie”, potrivit Lifesite.

La 14 octombrie, fondatorul și ex-directorul general al Amazon, Jeff Bezos, a primit premiul inaugural „Galileo Prophets of Philanthropy Award” din partea Fundației Galileo, împreună cu Academia Pontificală de Științe și Academia Pontificală de Științe Sociale.

Ceremonia de decernare a premiului a fost un eveniment comun organizat de Fundația Galileo alături de o serie de grupuri, printre care Pactul Global pentru Educație al Papei Francisc, Congresul Mondial al Filantropilor Musulmani și Jewish Funders Network.

La eveniment au participat o serie de cardinali-cheie ai Curiei Vaticanului, precum secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, și cardinalul Peter Turkson, cancelarul Academiei Pontificale de Științe.

Bezos a primit premiul împreună cu Chef Jose Andres, fondatorul World Central Kitchen. Însoțitoarea  lui Bezos, care e  divorțat,  a fost actuala sa iubită, Lauren Sanchez, care este de asemenea divorțată.

Luând cuvântul în cadrul evenimentului, Bezos a promovat mișcarea pentru combaterea schimbărilor climatice, subliniind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2030 ale Națiunilor Unite, pro-avort.