Germania: O nouă biserică baptistă română s-a deschis la Hamburg!

258

Pe data de 20 septembrie 2022 a fost plantată Biserica Baptistă Română din Hamburg, orașul lui Johann Gerhard Oncken, apostolul baptiștilor din Europa.

Dupa mai puțin de o luna de la plantare s-au alipit la Biserica Romană Baptistă din Hamburg alți crestini din Romania și Moldova. În 17 și 18 octombrie a avut loc seminarul de creștere spirituală din cartea Evrei. Studiul biblic a fost condus de fratele pastor Vasile Filat, pastor al bisericii Bunavestirea din Chișinău.

Data de 20 septembrie fost o zi de mare bucurie, deoarece chiar atunci s-au botezat primele patru suflete ale noii biserici baptiste române. În aceeași zi a avut loc și binecuvântarea unui copil. Puteți urmări pe Youtubeun filmuleț din 20 septembrie 2022, în care pastorul Vasile Filat descrie experiența sa din Hamburg.

Johann Gerhard Oncken

Johann Gerhard Oncken a plantat în Hamburg prima biserică baptistă din Germania în anul 1834. După ce a fondat următoarea biserică baptistă în Berlin, Gerhard Oncken și-a îndreptat atenția către misiune în toată Europa. Misiunea lui s-a extins până în România și Basarabia, având un impact asupra a aproximativ 20 de milioane de oameni prin Evanghelie.

În Hamburg se află, de asemenea, și mormântul lui Oncken, pe care stau scrise următoarele cuvinte:

Un Domn. O Credință. Un Botez. Efeseni 4:5 (Ein Herr. Ein Glaube. Eine Taufe.)

Motto-ul de viață a lui J. G Oncken a fost:

Fiecare baptist este un misionar. (Jeder Baptist ein Missionar).

Mai multe informații despre Johann Gerhard Oncken puteți găsi și în cartea „Istoria mișcărilor evanghelice din Basarabia”, scrisă de pastorul Vasile Filat.

Biserica Baptistă Română din Hamburg

Adresa întâlnirilor bisericii este Berner Heerweg 60, 22159 Hamburg. Sunteți bineveniți la studiu biblic din cartea Evrei în fiecare duminică de la ora 19:00.

Informații actuale puteți găsi și pe pagina de Facebook a bisericii:

Botez și binecuvântare la biserica baptistă din Hamburg (20 septembrie 2022).
  • Studiem Cuvântul lui Dumnezeu exact aşa cum este scris în Biblie.
  • Putem organiza botezul aici în Hamburg pentru cei care urmează să primească botezul şi pentru cei care recent s-au întors la Dumnezeu.
  • La fiecare două luni fratele Pastor Vasile Filat sau un alt frate din Chişinău va veni, iar atunci vom avea două sau trei dupa amiezi seminar de creştere spirituală şi posibilitatea de a lua Cina Domnului.
  • Stăruim în Învățătura Domnului Isus, urmăm Cuvântul lui Dumnezeu.