Creștinii din UK sunt chemați să se roage pentru Boris Johnson, care este la terapie intensivă

552
LONDON, ENGLAND - MARCH 25: Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street for PMQ's on March 25, 2020 in London, England. British parliament will be suspended tonight due to concerns about the spread of COVID-19. It had previously been scheduled to break for Easter on March 31; it will tentatively sit again on April 21. The Coronavirus (COVID-19) pandemic has spread to at least 182 countries, claiming over 18,000 lives and infecting hundreds of thousands more. (Photo by Peter Summers/Getty Images)

Liderii bisericilor cer creștinilor să se roage pentru Boris Johnson după ce acesta a fost mutat la terapie intensivă, aflându-se sub tratament pentru coronavirus.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a postat pe Twitter: „Vestea că premierul nostru a fost mutat la terapie intensivă ne adâncește compasiunea pentru toți cei care sunt grav bolnavi și pentru cei care au grijă de ei. Invit toți credincioșii să ni se alăture în rugăciunea pentru Boris Johnson și pentru cei dragi ”.

Premierul britanic în vârstă de 55 de ani, a fost mutat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul St Thomas din Londra, luni seară, după o deteriorare a stării sale de sănătate, având probleme de respirație, administrându-i-se  oxigen.

Și cardinalul Vincent Nichols, șeful Bisericii Catolice din Anglia și Țara Galilor, a cerut oamenilor să se roage pentru premierul Britanic.

„Primul ministru Boris Johnson duce o luptă puternică împotriva coronavirusului și are nevoie de rugăciunile noastre. Să ne rugăm pentru el, pentru toți cei care suferă și pentru cadrele medicale, care au grijă de ei”, a scris Cardinalul pe Twitter.

Ministrul Cabinetului, Michael Gove, a declarat pentru BBC Breakfast că „speranțele și rugăciunile sale” au fost îndreptate către premier și că premierul primește „cea mai bună îngrijire”.

„În aceste momente premierul este la terapie intensivă, fiind îngrijit de către cadrele medicale, primind cea mai bună îngrijire din partea echipei din St. Thomas, iar speranțele și rugăciunile noastre sunt cu el și cu familia sa”, a spus el.

Marți, oficialii au declarat că Boris Johnson rămâne internat la terapie intensivă, dar nu există „nicio schimbare” la starea lui.

Președintele SUA, Donald Trump, s-a numărat printre liderii mondiali care i-a trimis un mesaj lui Boris Johnson. El a spus, în cadrul ședinței sale de presă, luni, că „americanii se roagă toți pentru recuperarea lui”, numindu-l un „om special și un prieten al Statelor Unite.”

SURSA | ChristianToday