De sărbători, familiile, în special cele creștine, se pregătesc să petreacă un timp de calitate. Părinți și copii, cu toți cei dragi, stau împreună bucurându-se de lumina sărbătorilor.

Dar în familia Furdui din Walsrode este încă penumbră. Jugendamt HeideKreis lucrează fără transparență, fără un plan de reunificare a familiei după un an și nouă luni și de aceste Sărbători din 2022 ține familia Furdui despărțită – încă un Crăciun fără toți copiii acasă.

David evadează, nu mai suportă minciunile și mizeriile de la căminul unde era plasat, Naomi, Estera și Natalia nu se pot bucura deplin știind ca frățiorii lor și Lea sunt încă departe. Ruben și Albert rămân departe de casă și de brațele calde ale părinților și ale frățiorilor, li se promit doar 24 de ore de lumină dulce a sărbătorilor în familie.

Micuța Lea a venit de câteva ori acasă, poate va mai veni. Oare ce o fi in inima ei mică atunci când pleacă din casa ei? Jugendamt, plin de aroganță tergiversează, nu îi pasă de rănile adânci pe care le-a făcut în sufletele copiilor și ale părinților Furdui, ci luptă pe orice cale să își acopere eșecul.

În contextul sărbătorilor ne amintim de regele Irod care cerea informații de la magi simulând dorința de a se închina pruncului Isus, dar în realitate a ucis mulți prunci din Betleem și împrejurimi – tot la fel Jugendamt HeideKreis pretinde a urmări binele suprem al copilului, dar în realitate a ruinat ireversibil mulți copii răpiți din familii de-a lungul existenței.

Deși în sprijinul familiei Furdui în luna noiembrie peste 10.000 de oameni din toată Europa s-au adunat la protestul de la Berlin, pentru jurnaliștii din Germania nu a fost de interes – stau muți față de nedreptatea și durerea acestei familii de români creștini.

Dacă Jugendamt nu ar avea scopuri ascunse și ar urmări binele copiilor, ar fi reunit deja familia Furdui.

Vă mulțumim, Petru și Camelia, pentru că ați rezistat; felicitări copiilor Furdui pentru că mai au puterea să zâmbească atunci când se întâlnesc, (chiar dacă e pentru scurt timp).

Zilele acestea de Sărbători, când vom fi împreună cu cei dragi în jurul mesei, ne vom gândi la familia voastră pe nedrept despărțită, vom mijloci ca Domnul să aducă iar bucuria și lumina în casa voastră.

Noi nu renunțăm, bisericile evanghelice din toată lumea sunt și vom fi alături de voi, cu rugăciuni, cu acțiuni, până veți fi din nou împreună, bucuroși în lumina dulce a familiei, unde fiecare zi împreună părinți și copii veți avea o continuă sărbătoare.