SUA – Creștinii sunt vânați la locul de muncă

291

O creștină din Michigan, care a lucrat 17 ani ca asistentă medicală pentru Michigan Health, a intentat săptămâna trecută un proces împotriva fostului său angajator, după ce acesta ar fi concediat-o din cauza „convingerilor sale religioase cu privire la identitatea de gen”, potrivit Foxnews.

„Am inima frântă”, a declarat Valerie Kloosterman pentru Fox News Digital. „Am petrecut 17 ani alături de pacienți,  și colegi cu care uneori am stat mai mult timp decât cu propria mea familie. Și ei mi-au luat asta. Mi-au luat relațiile pe care le construisem și oamenii care au avut încredere în mine pentru îngrijirea lor”.

Universitatea din Michigan Health-West (UMH-West) ar fi concediat-o pe Kloosterman în 2021, după ce aceasta a cerut o acomodare religioasă care ar fi scutit-o de a folosi pronume transgender sau de a îndruma pacienții pentru proceduri chirurgicale și medicamente pentru transsexuali, ceea ce, potrivit acesteia, încalcă învățăturile credinței sale creștine. Ea a susținut că, deși se aștepta ca ea să afirme astfel de lucruri în teorie, nu s-a confruntat niciodată cu o situație cu un pacient care i-ar fi cerut să facă acest lucru.

Avocații de la First Liberty Institute, care o reprezintă pe Kloosterman, au trimis o scrisoare către UMH-West luna trecută, cerând reintegrarea ei, dar au intentat un proces împotriva sistemului de sănătate non-profit pe 11 octombrie, după ce acesta nu a răspuns.

„Pârâții au vizat-o pe doamna Kloosterman pentru a fi concediată pentru că a cerut o acomodare pentru convingerile sale religioase”, au declarat avocații ei în plângere. „Pârâții au încălcat, de asemenea, clauza de liberă exercitare a Primului Amendament, încorporată împotriva statelor prin intermediul celui de-al Paisprezecelea Amendament, atunci când au acordat acomodări laice altor angajați cu privire la medicamente și proceduri medicale comune, în timp ce nu i-au acordat o acomodare religioasă doamnei Kloosterman cu privire la medicamente și proceduri medicale mult mai rare.”

„A existat o instruire obligatorie pe care toți angajații trebuiau să o urmeze, cu o multitudine de întrebări”, a explicat Kloosterman cu privire la incidentul inițial care a dus la concedierea ei.

„Două dintre întrebările din acel an erau foarte specifice pentru a confirma faptul că genul era fluid, iar eu trebuia să selectez căsuța. Nu era o opțiune pentru mine să îmi exprim îngrijorarea și nu puteam să termin acel test obligatoriu fără să răspund la acea întrebare așa cum doreau ei, pe baza convingerilor universității, așa că mi-am exprimat îngrijorarea”, a continuat ea.

Kloosterman a spus că, după ce s-a dus la managerul de birou al furnizorului care o supraveghea cu obiecțiile sale, a fost trimisă la departamentul de diversitate, echitate și incluziune (DEI) al UMH-West, ceea ce ar fi dus la o întâlnire tensionată.

„Am spus că sunt creștină, ceea ce înseamnă că sunt un asistent medical creștin, și nu pot răspunde la aceste întrebări cu conștiința împăcată față de Dumnezeu și înțelegând răul pe care îl poate face pacienților mei; acest lucru nu este corect”, a povestit Kloosterman despre conversația sa cu DEI.

„Întâlnirea a devenit ostilă”, a spus Kloosterman. „Am fost numită rea. Am fost numită mincinoasă. Iar eu, cu multă compasiune, mi-am expus punctul meu de vedere cu privire la ceea ce mă îngrijorează din punct de vedere medical, din punctul meu de vedere, precum și  față de Dumnezeu, și nu ar fi trebuit să mi se ceară niciodată să-mi compromit credința pentru a-mi putea face treaba”.

„Am fost numită rea. Am fost numită mincinoasă. Iar eu, cu multă compasiune, mi-am expus punctul meu de vedere cu privire la ceea ce mă îngrijorează din punct de vedere medical, din punctul meu de vedere medical, precum și în bună conștiință față de Dumnezeu, și nu ar fi trebuit să mi se ceară niciodată să-mi compromit credința pentru a-mi putea face treaba”.

Kloosterman a declarat că a fost “uimită” de răspunsul organizației care se mândrește în mod public cu faptul că este incluzivă și a susținut că întâlnirea ei cu DEI a devenit rapid “foarte personală” și că, în mod evident, nu erau interesați să aibă un dialog cu ea.

„Chiar și când întâlnirea s-a terminat, am spus: „Hai să vorbim despre asta, să continuăm această discuție””, a spus Kloosterman. „Mi s-a promis că o vor face, iar după aceea nu am mai auzit nimic în afară de ședința de concediere”.

Kloosterman a spus că, atunci când a fost concediată în cele din urmă, și-a luat rămas bun cu lacrimi de la colegii pe care îi cunoștea de mulți ani și ai căror copii crescuseră cu ai ei. Ea a spus că mulți dintre colegii ei și-au exprimat sprijinul în privat, dar că probabil au fost lăsați în întuneric în ceea ce privește motivele care au stat la baza concedierii sale.

Kloosterman a declarat că a fost rănită în mod special de modul în care UMH-West ar fi luat o situație ipotetică și ar fi întors-o pentru a denatura poziția ei împotriva procedurilor pentru transsexuali ca fiind altceva decât o încercare de a-și exprima convingerile religioase și compasiunea vizavi de cei aflați în situația aceea.

„Mă rog pur și simplu ca faptele și gândurile mele să fie plăcute lui Dumnezeu, ca Dumnezeu să fie glorificat în orice împrejurare și ca adevărul său să fie auzit”, a spus ea. „Nimeni nu trebuie să își compromită credința pentru slujba sa”.