JOS, Nigeria, 8 aprilie – Morning Star News – Persoanele strămutate din cauza atacurilor unor ciobani musulmani în Fulani în statul Kaduna, Nigeria care au ucis 60 de creștini în martie au mare nevoie de ajutor, a spus un lider al comunității.
„Avem o cronică a pierderilor uriașe suferite de creștini din cauza legilor impuse de către atacatori, care încearcă să-i izgonească și să le ocupe pământurile, în timp ce guvernul urmărește de la distanţă. Aceste cruzimi dure asupra comunităților creștine autohtone au început în 6 ianuarie, făcând multe victime, pierderi de vieţi omeneşti sau materiale”, a spus Luka Binniyat, purtătorul de cuvânt al Uniunii Populare din Kaduna de Sud (SOKAPU).
Binniyat a declarat că atacurile i-au forțat pe locuitorii regiunilor vizate, pe femei, copii și bătrâni să fugă în pustie pentru a scăpa cu viaţă. Numărul celor care au fugit din calea atacatorilor a ajuns la câteva mii.
„Comunitățile Kugosi și Kajari au fost pustiite, câteva sate de creștini rătăcesc prin tufișuri, fără mâncare sau apă. Prin urmare, solicităm tuturor persoanelor, grupurilor și entităților bine intenționate să vină în ajutorul acestor persoane exilate din propriile localităţi, care au mare nevoie de hrană, asistență medicală și adăpost temporar.”
În regiunile Chikun și Jema’a au avut loc numeroase atacuri în care au fost ucişi mai multe persoane.
Cel puțin 25 de creștini au fost uciși în 31 de martie în urma atacurilor asupra a trei comunități, în timp ce alți 11 au fost uciși într-un alt sat. Printre cei uciși se aflau șase creștini din satul Guruku; trei din satul Kuduru – Hassana Bala, Jamilu Hassan și Halima Bala. De asemenea Haliru Nawela și Kure Dogonyaro au fost, răniți în timpul atacului,” a declarat Binniyat.
Păstorii au atacat satul Jagindi pe 30 martie, ucigând doi creștini, Musa Barde și pe fratele său, Danlami Barde. Pe 26 martie, păstorii au ucis trei creștini în satul Kuduru.
În mesajele trimise către Morning Star News, rezidenții au confirmat atacuri asupra a  opt  comunități preponderent creștine: Guruku, Kuduru, Kugosi, Kajari, Unguwar Dorowa, Bakira, Manini și Katarma.
„Pe 25 martie, trei creștini au fost uciși de teroriștii Fulani, în satele Adara din Unguwar Dorowa și Bakira, Maro Ward, în Kajuru”, a spus printr-un mesaj trimis celor de la Morning Star News, Ishaya Onnusim, un locuitor din zonă, „mulți alți creștini au fost și răniți grav în timpul atacului.”
Binniyat a adăugat că pe 18 martie în regiunea Chikun, atacatorii au ucis alți trei creștini în comunitățile Kugosi și Kajari.
„Pe 17 martie, au venit cu motociclete în jurul orei 20 și au început să tragă la întâmplare, împuşcând pe oricine le ieşea în cale” în satul Manini, regiunea Chikun, a spus. Au ucis doi creștini, Markus Danjuma, în vârstă de 50 de ani și Sharana Danjuma, 42 de ani, a spus el.
Pe 16 martie, trei creștini au fost uciși în satul Katarma, în zona guvernului din Chikun. În trei zile, în acea perioadă, cel puțîn șapte creștini au fost uciși de.”
La 30 ianuarie, Christian Solidarity Internaţional (CSI) a emis un avertisment de genocid pentru Nigeria, solicitând membrului permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să ia măsuri. CSI a emis apelul că răspuns la „creșterea nivelului violenței îndreptate împotriva creștinilor nigerieni.
Nigeria e clasată pe locul 12 pe Lista de monitorizare Open Doors 2020, a țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție, dar pe locul al doilea la numărul de creştini uciși pentru credința lor, imediat după Pakistan.
Preluat: StiriCrestine