Președintele Braziliei a chemat națiunea la o zi de post și rugăciune duminică pentru a „elibera Brazilia de coronavirus”.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a făcut apelul, după ce un grup de creștini evanghelici a făcut o cerere, relatează CBN News.

„Împreună cu păstorii și liderii religioși, îi vom îndemna pe brazilieni la o zi de post pentru că națiunea să fie eliberată de acest rău cât mai curând posibil”, a declarat Bolsonaro la postul de radio Jovem Pan.

Potrivit Reuters, sondajele au arătat că brazilienii dezaprobă în mare măsură acțiunea lui Bolsonaro în încercarea de a reducer focarul de coronavirus. Anterior, Bolsonaro numea virusul „o mică gripă”.

De asemenea, Reuters a raportat că ratingul de credibilitate al președintelui a ajuns la cel mai scăzut nivel de când a preluat funcția, anul trecut. Evanghelicii din această țară fiind însă mulțumiți de chemarea făcută de Bolsonaro la ziua de post și rugăciune.

Brazilia este într-o criză serioasă. Forțele răului se ridică împotriva unui președinte creștin temător de Dumnezeu și apărător al familiei. Duminică va fi o zi de post„, a declarat Marco Feliciano, deputat și pastor evanghelic într-o postare pe Twitter.

Bolsonaro este un fost căpitan al armatei, care a fost crescut în Biserica Romano-Catolică, iar în 2016 a încheiat legământul cu Dumnezeu în râul Iordan.

Aproximativ 39 la sută dintre oameni au declarat printr-un sondaj că acțiunea lui Bolsonaro în fața pandemiei a fost „nepotrivită” sau „îngrozitoare”. Sondajul a arătat, de asemenea, că 33 la sută au răspuns ca fiind „bună” sau „excelentă”.

Într-un alt sondaj, aproape 60 la sută dintre respondenți au spus că nu ar dori ca Bolsonaro să demisioneze, în ciuda felului în care el a tratat pandemia. Treizeci și șapte la sută au declarat că ar aproba demisia, iar 4 la sută au declarat că nu au nicio opinie.

Duminică, Brazilia a avut 486 de decese cauzate de virus. Conform numerelor Ministerului Sănătății, în țară existau 11.130 de cazuri confirmate de virus la acea dată.

SURSA | ChristianHeadlines