Creștinii de pe tot cuprinsul Statelor Unite s-au adunat în parcările spitalelor, în această săptămână, pentru a se ruga pentru personalul medical şi pacienţii internaţi acolo în lupta cu pandemia de coronavirus. Înregistrări video cu aceste evenimente sunt disponibile AICIAICI şi AICI.

În Louisiana, credincioşii s-au adunat în parcarea din fața Terrebone Medical Center, miercuri la 7 seara.

„Conceptul din spatele acestei idei este că uneori ne simţim neajutoraţi în comunitate. Ştim prin ce trec medicii şi pacienţii, însă nu putem face mare lucru să-i ajutăm. Acest lucru este o mare oportunitate pentru noi. Împreună o putem face,” a declarat Jaime Gaudet, un organizator al evenimentului.

„Oamenii din spital, atât medici cât şi pacienţi, sunt obosiţi şi le este dor de familie.”

Cei care au participat la rugăciune au fost instruiţi să practice distanţarea socială pentru a nu risca să răspândească infecţia.

„Atunci când eşti într-o situaţie de criză, se nasc frică şi anxietate, lucruri care te copleşesc.Când te cufunzi în rugăciune, multe din aceste sentimente negative se risipesc şi locul lor este luat de pace şi speranţă.”

Criza coronavirusului îi determină pe tot mai mulţi americani să apeleze la rugăciune pentru a-şi găsi liniştea sufletească.

Conform unui sondaj efectuat de către Pew Reaserch Center pe un număr de peste 11.000 de americani în perioada 19-24 martie, 55% din americani au spus că s-au rugat pentru ca infecţia cu coronavirus să se oprească.

Sursa: Christian Post

Preluat: ȘtiriCreștine